Založ si blog

Top 7 mýtov o penise, ktoré by ste mali poznať

Vedeli ste, že mnohé mýty o penise môžu ovplyvniť vaše vnímanie reality? Tieto nepravdy často vedú k zbytočným obavám a mylným predstavám. V tomto článku odhalím najväčšie mýty, aby ste sa mohli informovanejšie rozhodovať a získať realistický pohľad. Poznanie pravdy vám pomôže získať väčšiu sebadôveru a pochopenie.

Mýtus 1: Veľkosť je všetko

Mnoho ľudí verí, že veľkosť penisu je kľúčová pre sexuálne uspokojenie. Tento mýtus vzniká zo spoločenských stereotypov. Štúdie ukazujú, že väčšina žien oceňuje iné aspekty, ako sú:

  • emocionálne spojenie
  • technika

Priemerná veľkosť stoporeného penisu je medzi 14 a 16 cm, čo väčšina považuje za uspokojivé. 22 cm penis a viac môže spôsobovať nepohodlie. Preto by sa ľudia nemali sústrediť iba na fyzické rozmery, ale na celkový zážitok.

Mýtus 2: Penis môže zlomiť

Aj keď penis neobsahuje kosti, môže dôjsť k „zlomeniu“ pri prudkom ohnutí alebo nadmernom tlaku. Tento stav, nazývaný penilná fraktúra, je zriedkavý, no možný. Dochádza k nemu, keď sa tkanivo okolo erektilných komôr pretrhne. Prejavuje sa náhlou bolesťou, problémami s erekciou a modrinami.

Ak sa to stane, je zásadné:

  • Okamžite vyhľadať lekársku pomoc.
  • Predísť erektilnej dysfunkcii a deformáciám.
  • Byť opatrný a vyhýbať sa rizikovým polohám.

Mýtus 3: Ranná erekcia znamená sexuálnu túžbu

Ranná erekcia, alebo nočná penilná tumescencia, nie vždy naznačuje sexuálnu túžbu. Tento jav je súčasťou bežného spánkového cyklu a môže nastať niekoľkokrát počas noci. Vyvoláva ho zvýšenie hladiny hormónov a fáza REM spánku. Nezávisí od erotických snov. Táto prirodzená reakcia prispieva k zdraviu tkaniva penisu tým, že podporuje krvný obeh. Nesprávne pochopenie môže zapríčiniť nedorozumenia v partnerských vzťahoch, preto je dôležitá správna informovanosť.

Mýtus 4: Obuv veľkosť predpovedá veľkosť penisu

Mýtus o vzťahu medzi veľkosťou obuvi a veľkosťou penisu nemá žiadne vedecké základy. Štúdia z roku 2002 v BJU International potvrdila, že tieto faktory nesúvisia. Hoci staršie výskumy naznačovali slabé spojenie medzi výškou, veľkosťou chodidiel a dĺžkou penisu, ich závery boli nepraktické na predpovedanie veľkosti penisu. Táto mylná predstava môže vyvolávať zbytočné obavy. Dôležité sú dôvera a vzájomné porozumenie, ktoré zohrávajú kľúčovú úlohu v sexuálnych vzťahoch.

Mýtus 5: Penis nemá kosti

Aj keď ľudský penis nemá kosti, môže dôjsť k zraneniu, známemu ako penilná fraktúra. Táto situácia nastane, keď sa naruší tunica albuginea, pevné tkanivo obklopujúce erektilné komory. Pri prudkom ohnutí či nadmernom tlaku môže dôjsť k roztrhnutiu, čo si vyžaduje okamžitú lekársku starostlivosť.

Pre zaistenie bezpečnosti a zdravia je dôležité postupovať opatrne s touto časťou tela.

Tu sú niektoré preventívne opatrenia:

  • Vyhýbajte sa náhlym pohybom počas intímnych chvíľ.
  • Všímajte si signály tela a vyhľadajte odbornú pomoc pri akomkoľvek podozrivom pocite.

Mýtus 6: Masturbácia spôsobuje smrť

Masturbovanie je prirodzená a zdravá prax bez nepriaznivých fyzických účinkov. Historické mýty, že spôsobuje smrť, sú neodôvodnené. Tieto predstavy pochádzajú z morálnych a náboženských dôvodov. Masturbácia môže priniesť niekoľko výhod:

  • Pomáha pri sebapoznaní a znižuje stres.
  • Prispieva k prevencii prostatitídy.
  • Podporuje zlepšenie nálady.

Je dôležité pochopiť, že masturbácia je osobná voľba, ktorá by mala byť akceptovaná ako súčasť zdravého sexuálneho života.

Mýtus 7: Penis nemôže zmeniť svoj tvar

Penis môže počas života zmeniť svoj tvar z rôznych dôvodov. Nasledovné faktory môžu mať vplyv:

  • Peyronieho choroba: Toto ochorenie spôsobuje zakrivenie v dôsledku zjazveného tkaniva, ktoré môže byť bolesťou a ovplyvniť sexuálny život.
  • Zranenia: Traumatické poranenia môžu viesť k zmene tvaru.
  • Chirurgické zákroky: Niektoré operácie môžu mať za následok tvarové zmeny.

Je dôležité sledovať akékoľvek zmeny tvaru a konzultovať s lekárom pri problémoch. Pravidelná starostlivosť a odborná pomoc môžu predísť komplikáciám.

Je potrebné prelomiť mýty o penise, aby sme podporili zdravé postoje k sexualite. Tým, že si osvojíte fakty a odbúrate mylné predstavy, získate lepšie pochopenie svojho tela. Tieto poznatky môžu mať pozitívny vplyv na váš osobný aj partnerský život. Vedomosti a otvorenosť vedú k väčšej spokojnosti a sebavedomiu.

Rimming: Prečo je táto technika stále populárnejšia?

30.09.2024

Odhaľujte tajomstvá rimmingu, techniky, ktorá fascinuje stále viac párov. Prečo sa „lízanie análu“ stáva takým populárnym? Ľudia objavujú jeho jedinečné výhody, ktoré siahajú ďaleko za fyzické potešenie. Táto prax obohacuje intímne chvíle a posilňuje dôveru medzi partnermi. Zistite, aké prekvapivé trendy ovplyvňujú váš sexuálny život a aké techniky [...]

Erotické pomôcky nielen pre partnerské hrátky

28.09.2024

Premýšľali ste niekedy, ako môžu erotické pomôcky obohatiť váš partnerský život? Erotické pomôcky prinášajú nielen nový rozmer vášni, ale aj podporujú otvorenosť a vzájomné porozumenie. Zistite, aké benefity vás čakajú, keď sa rozhodnete preskúmať rôznorodé možnosti tejto oblasti. Výhody používania erotických pomôcok Zvýšenie potešenia a zábavy [...]

Sexshop: 5 tipov na diskrétny nákup

27.09.2024

Hľadáte diskrétny spôsob, ako nakupovať v sexshope bez zbytočnej pozornosti? Prečítajte si našich päť tipov, ktoré vám pomôžu zachovať súkromie a zároveň si užiť pohodlný nákup. V tomto článku vám ukážeme, ako kombinovať diskrétnosť s pohodlím, aby ste získali to najlepšie zo svojho zážitku. My v sexshope Eros.sk, robíme všetko preto, aby bol Váš nákup [...]

Viktor Orbán

Európska komisia žaluje Maďarsko pre zákon o ochrane národnej suverenity

03.10.2024 13:11

Vládna strana Fidesz tvrdí, že zákon je potrebný na ochranu pred politickými zásahmi zo zahraničia.

nepouzivat

VIDEO: Polícia žiada o pomoc. Agresor vo vlaku ohrozoval mladých, dali mu peniaze i mobily

03.10.2024 13:05

K incidentu došlo ešte 17. júla okolo 20.05 h pri Železničnej stanici Senec počas cesty vlakom do Bratislavy.

danko, fico

NAŽIVO: Fico, Šutaj Eštok a Danko o konsolidácii a aj aktuálnom napätí v koalícii

03.10.2024 12:50

Sledujte naživo tlačovú konferenciu predsedov koaličných strán.

drogy, kokaín, hašiš

Začal sa proces s drogovou zločineckou skupinou. Vo veľkom dovážala kokaín a hašiš

03.10.2024 12:38

Z ôsmich obvinených osôb bola jedna príslušníkom Finančnej správy SR.

eros

Blog venovaný šteklivým témam

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 8226x
Priemerná čítanosť článkov: 1028x

Autor blogu

Kategórie