Založ si blog

Bod G: 7 faktov, ktoré vás prekvapia

Bod G – je alebo nieje? 7 zaujímavých faktov o ňom nám napovie viac. Nikto ho nikdy nevidel. Jedni tvrdia, že existuje, druhí, že nie. Tak ako to s ním je?

Fakt 1: Čo je bod G a kde sa nachádza?

Bod G je považovaný za citlivú erotogénnu zónu na vrchnej stene vagíny. Niektorí odborníci spochybňujú jeho existenciu, no mnoho žien uvádza intenzívne pocity pri jeho stimulácii. Bod G sa nachádza približne 5 až 8 centimetrov od pošvového vchodu. Jeho stimulácia môže vyvolať silné sexuálne vzrušenie a rozkoš. Nie je to jedno konkrétne miesto, ale skôr zóna. Znalosť anatómie a jemná stimulácia zvyšujú šancu na jeho objavenie.

Fakt 2: Majú všetky ženy bod G?

Diskusia o existencii bodu G u všetkých žien je stále otvorená, keďže nie každá ho vníma rovnako. Výskumy a názory sa líšia; niektoré ženy ho nikdy neobjavia, iné ho považujú za kľúčový zdroj rozkoše.

Štúdia z roku 2010 od profesora Bervinera ukázala, že 66% žien nevedelo presne určiť miesto bodu G. Citlivosť a funkcia tohto bodu môžu byť individuálne, čo môže byť ovplyvnené rozdielmi v anatómii a nervovom zakončení.

Fakt 3: Ako objaviť bod G – techniky a tipy

Objavenie bodu G vyžaduje skúmanie a experimentovanie. Použitím prstov a jemného tlaku smerom k vrchnej stene pošvy môžete stimulovať túto oblasť. Lubrikačný gél zvyšuje komfort aj citlivosť. Dôležité je byť uvoľnený a mať trpezlivosť, pretože každá žena je jedinečná.

Na objavenie bodu G môžu pomôcť aj sexuálne hračky špeciálne navrhnuté pre jeho stimuláciu. Skúšanie rôznych techník je kľúčové, kým nenájdete tú najpríjemnejšiu. Experimentujte a prispôsobte sa individuálnym potrebám. Každá žena má totiž rôzne preferencie, čo sa týka stimulácie.

Fakt 4: Bod G a jeho význam v sexuálnom živote

Bod G môže byť pre niektoré ženy kľúčový pri dosahovaní silných orgazmov. Jeho stimulácia prispieva k zvýšeniu potešenia a intímneho prepojenia s partnerom. Až 30% žien dosahuje vnútorný orgazmus práve prostredníctvom bodu G. Narozdiel od toho, klitorálny orgazmus dosiahne až 70% žien.

Hoci nie je univerzálnym zdrojom rozkoše, pre mnohé ženy je neoddeliteľnou súčasťou ich sexuálnej identity. Znalosť a pochopenie vlastného tela môže posilniť sebavedomie a spokojnosť so sexuálnym životom. Bez bodu G by neexistoval ani mokrý orgazmus – squirting.

Fakt 5: Najlepšie polohy na stimuláciu bodu G

Pri hľadaní najlepších polôh na stimuláciu bodu G hrá úlohu uhol a hĺbka prenikania. Poloha „na psíka“ umožňuje dosiahnuť vrchnú stenu pošvy, zatiaľ čo „ženská jazda“ poskytuje žene možnosť kontrolovať pohyb.

Poloha „nožníc“ ponúka hlboké prenikanie s priamym kontaktom s bodom G. Experimentujte s týmito polohami na objavenie toho, čo je pre vás najpríjemnejšie. Dôležitá je komunikácia s partnerom a skúšanie rôznych uhlov a tempa.

Fakt 6: Mýty a pravdy o bode G

Mnohé mýty o bode G môžu viesť k nedorozumeniam. Jeden z nich tvrdí, že každá žena musí mať bod G, čo nie je pravda. Každé telo je jedinečné a citlivosť bodu G sa líši. Stimulácia bodu G tiež nemusí vždy viesť k orgazmu; niektoré ženy ho necítia vôbec.

Výskumy ukazujú, že 15-30% žien dosiahne orgazmus prostredníctvom stimulácie bodu G. Schopnosť dosiahnuť bod G vyžaduje experimentovanie a pochopenie vlastného tela. Odhaľovanie vlastnej citlivosti môže byť kľúčovou súčasťou tohto procesu.

Fakt 7: Ako sa bod G mení s vekom a po pôrode

Citlivosť bodu G sa môže meniť s vekom aj po pôrode. Hormonálne zmeny často spôsobujú zníženie citlivosti, ale každé telo reaguje inak. Po pôrode môžu fyzické zmeny viesť k zvýšenej alebo zníženej citlivosti. Je dôležité skúmať nové spôsoby stimulácie, aby ste porozumeli, ako sa vaše telo mení.

Podľa odborníkov môže pravidelné cvičenie panvového dna venušinými guličkami pomôcť udržať citlivosť a zlepšiť sexuálnu funkciu. Neustále učenie a prispôsobovanie sa vlastnému telu je kľúčom k spokojnosti. Objavovanie vlastných reakcií a prispôsobenie sa zmenám je výzvou, ale môže viesť k lepšiemu porozumeniu vlastného tela a dosiahnutiu spokojnosti.

V článku sme objavili fascinujúce skutočnosti o bode G, ktoré môžu zmeniť váš pohľad na túto tému. Je dôležité si uvedomiť, že každé telo je jedinečné, a preto je potrebné objavovať vlastnú citlivosť. Tieto poznatky nielenže obohacujú osobnú skúsenosť, ale aj podporujú lepšie pochopenie medzi partnermi. Nech vás táto cesta objavovania vedie k hlbšiemu poznaniu a radosti.

Rimming: Prečo je táto technika stále populárnejšia?

30.09.2024

Odhaľujte tajomstvá rimmingu, techniky, ktorá fascinuje stále viac párov. Prečo sa „lízanie análu“ stáva takým populárnym? Ľudia objavujú jeho jedinečné výhody, ktoré siahajú ďaleko za fyzické potešenie. Táto prax obohacuje intímne chvíle a posilňuje dôveru medzi partnermi. Zistite, aké prekvapivé trendy ovplyvňujú váš sexuálny život a aké techniky [...]

Erotické pomôcky nielen pre partnerské hrátky

28.09.2024

Premýšľali ste niekedy, ako môžu erotické pomôcky obohatiť váš partnerský život? Erotické pomôcky prinášajú nielen nový rozmer vášni, ale aj podporujú otvorenosť a vzájomné porozumenie. Zistite, aké benefity vás čakajú, keď sa rozhodnete preskúmať rôznorodé možnosti tejto oblasti. Výhody používania erotických pomôcok Zvýšenie potešenia a zábavy [...]

Sexshop: 5 tipov na diskrétny nákup

27.09.2024

Hľadáte diskrétny spôsob, ako nakupovať v sexshope bez zbytočnej pozornosti? Prečítajte si našich päť tipov, ktoré vám pomôžu zachovať súkromie a zároveň si užiť pohodlný nákup. V tomto článku vám ukážeme, ako kombinovať diskrétnosť s pohodlím, aby ste získali to najlepšie zo svojho zážitku. My v sexshope Eros.sk, robíme všetko preto, aby bol Váš nákup [...]

Andrzej Duda

Poľského prezidenta čaká súd kvôli vulgárnej urážke miliónov Poliakov

30.09.2024 18:29

Film, ktorý sa venuje dramatickým osudom migrantov na poľsko-bieloruskej hranici, vlani po jeho premiére v Poľsku ostro odsúdila vtedajšia národnokonzervatívna vláda.

Andrej Danko

Danko: SNS vládu nerozbije, zodpovednosť za nestabilitu koalície preberajú jednotlivci z Hlasu

30.09.2024 18:19

Danko tvrdí, že napätie v koalícii sa snažil upokojiť aj tým, že sa usiluje vyjsť v ústrety ministrovi práce v témach minimálnej mzdy a dôchodkov.

budova RTVS Mlynská dolina

Poverenému šéfovi STVR Slaninovi predĺžili mandát do konca roka

30.09.2024 17:04

Nového generálneho riaditeľa STVR má zvoliť Rada telerozhlasu, tá však nie je stále plne personálne obsadená.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

V ďalšom bratislavskom podniku prebehla razia. Finančná správa odmieta informácie o nevhodnom správaní sa k návštevníkom

30.09.2024 16:15

K porušeniu zákona prišlo zo strany podnikateľa, ktorého prevádzku kontrolovali, tvrdí FS. Bratislavský primátor zásah ostro skritizoval.

eros

Blog venovaný šteklivým témam

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 5859x
Priemerná čítanosť článkov: 837x

Autor blogu

Kategórie

Archív